Næsten klar!
- Af Eva Svendsen
den 7. juni 2015

Nu er jeg næsten klar til i morgen. Eller rettere, så klar som jeg kan blive, for sandheden er vist at jeg aldrig ville blive helt klar tid det her. Jeg havde så mange planer om hvad jeg ville nå inden jeg skulle transplanteres og så er tiden lige pluslig gået.

Der var alle de mennesker jeg gerne ville have skrevet til. Jeg kan sikkert nå at skrive til nogen af dem inden transplantationen, men bestemt ikke dem alle. Jeg havde en masse data, tilbage fra mit afgangsprojekt, jeg lige skulle have kigget på. Men det har jeg heller ikke noget. Jeg ville have skrevet til mine to tidligere vejledere og fortalt hvordan situationen var og mine ideer til en PhD. Men det har jeg heller ikke noget.

Jeg havde også planer om at lave en dokumentmappe med alle de papirer min familie skulle bruge hvis det værste skete under transplantationen. Det har jeg ikke fået gjort. Jeg ville have nedfældet mine ideer til min begravelse og lagt i mappe. Det har jeg ikke noget. Jeg ville have fundet det sted i bibelen præsten skulle tage udgangspunkt i. Jeg er knapt nået omkring Jobs Bog, men er ikke sikker. Det er svære ting jeg gerne ville have taget stilling til inden transplantationen.

Jeg ved det er et mindre indgreb, end min hjertetransplantation eller for den sags skyld, min hjerneoperation. Men jeg er ældre nu og jeg ved ikke hvad der kan ske. Der er altid farer for at man ikke vågner af narkosen. Også selvom jeg ikke tro på at det sker den her gang.

Men jeg kan ikke nå at gøre mere nu. I morgen, når jeg bliver, skal jeg gerne være veludhvilet og klar til de sidste dages behandling inden transplantationen. Det er svært at miste sin frihed på den her måde. Også selvom det kun er kortvarigt og med det formål at jeg skal få mere frihed. En frihed til at kunne bevæge mig hvor jeg har lyst, uden hele tiden at skulle tænke på at jeg skal være tilbage til dialyse.

Jeg er så klar som jeg kan blive. Jeg tror aldrig nogen sinde at jeg vil blive rigtig klar til den her slags. Det handler vil også om at der skal være noget jeg bare skal vende tilbage til. For det er ikke slut her.

Der er lukket for flere kommentarer